Blog sorozatunk második részében a harmadik vállalati alap pillér és a vállalatirányítási rendszermegoldások közötti összefüggések részleteire szeretnénk kitérni.

A bejegyzés első részét itt olvashatja! Ebben az első két alappillérrel kapcsolatos rejtett rizikókat elemeztük.

  1. Költségek
  2. Humán politika
  3. Hatékonyság

3.Hatékonyság

Productivity is never an accident. It is always the result of a commitment to excellence, intelligent planning, and focused effort. –Paul J. Meyer

Paul J. Mayer világhírű vezető tréner mondása alalapján, a „produktivitás soha nem véletlen. Mindig az elkötelezettség, az intelligens tervezés és a fókuszált erőfeszítés eredménye”.

Ezen gondolatsor alapján a fentieken kívül még egy dologra van szükségünk a sikerhez: Megfelelő eszközökre!

Ahogy azt előző bejegyzésünkben is tárgyaltuk, egy decentralizált, nem egységesített rendszer kaotikussá, átláthatatlanná és kvázi-hatékonnyá teszi vállalatunkat. Ezt Ön is megfigyelheti! Szeretnénk pár rémísztő tünetet megosztani Önnel, amit a vállalatirányítási rendszerek nagyon könnyen, gyorsan és költséghatékonyan meg tudnak szüntetni.

Fölösleges multitaszkolás és folyamatos váltás a feladatok között

A nem megfelelő rendszer használata azt eredményezi, hogy a dolgozó több programot egyszerre és folyamatosan váltakoztatva használ ahelyett, hogy 1 mozzanattal végre tudná hajtani a feladatot. Ez  azon kívül, hogy frusztráló a dolgozó számára, nem is hatékony és munkaidő kieséssel jár. A Kaliforniai egyetem tanulmánya alapaján a dolgozókat minden 11. percben megzavarják, így folyamatosan váltaniuk kell, ami nagyon megterhelővé teszi a munkavégzést, fáradtsághoz vezet, valamint a legtöbb ember nem tudja ismét felvenni a gondolati szálat. A vállalatirányítási rendszerekkel a fél egy órás feladatok sokkal gyorsabban elvégezhetőek így sokkal alacsonyabb az esélye annak, hogy dolgozóját megzavarják, miközben valami nagyon fontos feladatot hajt végre.

E-mail spaming/ file-ok e-mailben küldözgetése

A tömegesen címzett e-mail-ek, munka file-ok e-mail-ben küldözgetése oda-vissza, az informatikai rendszerekre és az emberekre is nagy terhet ró. Az e-mail áradatokat, valamint a fölösleges, időrabló meeting sorozattokat, könnyedén egy vállalatirányítási rendszer automatizáltan, hatékonyan tudja helyetessíteni.

Fölösleges kommunikációs mátrixok felállítása

A vállalatirányítási rendszerek hiánya miatt Ön is arra kényszerül, hogy minden információt legalább 3 csatornán osszon meg dolgozóival, hogy a feladat biztosan végre legyen hajtva. Szóban, e-mail-ben, sms-ben kell mindenkit értesítenie, minden feladatról? Ez semmi képpen sem hatékony, nagyon költséges és igen idegőrlő, az Ön és dolgozói számára is.

Ha azon gondolkozik, milyen eszközökkel kerülheti el vállalatánál a hatákonyság csökkenést, keresőnk segítségével felfedezheti azokat az informatikai megoldásokat, melyek segíthetik elérni a céljait.