Az e-tanulás mára már egy univerzálisan elfogadott módszer lett dolgozóink fejlesztésére, oktatására. A legtöbbször felmerülő probléma a vezetők körében az e-learning-gel kapcsolatban, az ellenőrizhetősége és számon kérhetősége.

A jelenlegi járványhelyzetre tekintettel ahelyett, hogy fölösleges feladatokkal bombáznánk dolgozóinkat azért, hogy a vezetői lelkünk megnyugodjon, célszerűbb ezt az időt a véleményünk szerint elengedhetetlen oktatásokra fordítani.

Ebben szeretnénk Önöknek segítséget nyújtani! Weboldalunkon több ilyen megoldást is találhat a következő linken.

Röviden ismertetnénk Önökkel pár érvet az e-learning ellen és mellett.

Pró:

  1. Rengeteg digitális megoldás létezik már, szabadon válogathatunk a rengeteg, jól kidolgozott platform között.
  2. A legtöbb e-learning platform könnyedén tud külső forrásokat is kezelni, így belinkelhetünk rengeteg anyagot az internetről, amelyeket szeretnénk, hogy dolgozóink elolvassanak. Ezen metodika flexibilitása miatt, ezek a források szinte bármikor bárhol rendelkezésünkre állnak.
  3. Bármikor és bárhol elvégezhetőek a kurzusok.
  4. A kurzusok elvégzése nem függ emberi behatástól, a végrehajtáshoz nincs szükség tanárra vagy titkárnőre, aki megszervezi azokat.
  5. Rengeteg csatornán keresztül tudunk segítséget kérni, ha nem értünk valamit.
  6. A rendelkezésünkre bocsájtott hang és videó anyagok bármikor ismét elérhetőek, vissza tekerhetőek, megállíthatóak. Ez kifejezetten fontos, hisz mind tudjuk, az ismétlés a tudás anyja.

Kontra:

  1. A legtöbb számonkérési lehetőség leszűkül, csak objektív kérdéseket érdemes feltenni a visszakérdezésnél, hiszen nem tudunk mélységeiben beszámoltatni valakit arról mit is tanult.
  2. Ezen platformok és szoftverek adatkezelési biztonsága megkérdőjelezhető. Érdemes utána nézni.
  3. Nagy esély van rá, hogy a tanuló, dolgozó nem saját maga végzi el a feladatokat, hanem plagizál.
  4. Kevés a lehetőség gyakorlati feladatok végrehajtására, így csak arról kapunk képet, hogy dolgozónk lexikális tudása fejlődött-e.

Közhelyként hangzik, de érdemes ismét elgondolkodni azon, hogyha a jelen helyzetben csak azért, mert fizetést kapnak dolgozóink, felesleges feladatokkal bombázzuk őket, milyen lesz vállalatunk megítélése.

A megfelelő oktatási programokkal gyorsan és hatékonyan tudjuk növelni dolgozóink munkamorálját. Támogató magatartásunk jó színben tüntet fel minket, miközben ők fejlődnek is, szakmailag. A fejlesztés gyors gyógyír lehet a dolgozói kiégésre is.