Ha jól csináljuk és az emberi tényezőt helyezzük a középpontba, a digitális technológiák megdobják a bevételeket és a munkavállalói élményt, valamint csökkentik a működési költségeket. Ezért döntöttünk úgy, hogy téged, HR szakembert segítve, témakörönként összecsoportosítjuk, azokat a digitális megoldásokat, amelyek biztosan megkönnyítik a munkád, és a SalvadorSystemen egyszerűen kapcsolatba léphetsz a megoldást szolgáltató partnerünkkel.

 

Minden jelentkezőnek adok visszajelzést! 

Igen, tudjuk, már megint ez a téma… A toborzó HR szakembereket érő egyik leggyakoribb kritika, hogy nem adnak visszajelzést a vállalathoz jelentkező álláskeresőknek, akiket végül nem választottak ki. Ennek nem kell így lennie! Mi EZT a karrieroldal és automatizált toborzási szoftver megoldást ajánljuk.

Viszlát papír alapú világ!

Munkaszerződések digitálisan, ha fizikálisan nem megoldható az új szerződések személyes aláírása. Mi EZT az elektronikus aláírás megoldást ajánljuk.

Pontosan tudjuk, hol tartunk most a folyamatainkban, és azonnal elérjük a kapcsolódó dokumentumokat!  

A munkatársak mindig látják a saját folyamatokba szervezett feladataikat, így követhető lesz, ki mikor mivel foglalkozik, melyik feladat éppen kinél van, mik az előzményei és mi a határidő. Ez nem csak egy szürreális álomvilág lehet, hanem a ti szervezetetek valósága. ITT találod erre a megoldást. 

Life long learning! 

“De jó lenne, ha a munkatársak betanítási idejét jelentősen csökkenteni tudnám, költséges tréningek és időigényes oktatások nélkül.”  Mit szólnál olyan platformhoz, amely automatizált módon képes az oktatások és vizsgákat kezelni, így megkönnyítve a munkád? Nézd csak, erre van EZ és EZ a megoldás. Ha pedig az a téma aktuális, hogy a belső képzéseiteket miként tudjátok a szakterületekkel lépésről-lépésre megtervezni, ahol a kimeneten van a fókusz, akkor ajánljuk EZT a saját képzésünket.

Nekünk vannak a legelkötelezettebb munkatársaink! 

Ha pontosan tudod, hogy kik a véleményvezéreitek és kulcsembereitek, őket bevonva, jelentősen megkönnyítheted a szervezeti változások folyamatát és belső kommunikációját. A változásokból, sérülékenységi pontokból bőven volt részünk az eltelt hónapokban, ezért most van leginkább szükség a legelkötelezettebb munkatársakra. Mi ezeket a megoldásokat ajánljuk, ITT találod az egyiket, ITT pedig a másikat.

Jöjjenek az áttörő ötletek!

Szintén az eltelt hónapokban a járvány kikényszerítette, hogy óriási szükség van a szervezeti innovációra, az új ötletekre. Legyél te ennek a folyamatnak a szószólója, aki a szervezeti kultúrába illeszti az új ötletek menedzselését! Mi EZT a megoldást ajánljuk.


Társadalmi felelősségvállalásunk 

Látássérült munkatársakat foglalkoztattok? Támogasd őket szövegfelolvasó megoldással! Mi erre a célra EZT a digitális megoldást ajánljuk.