Valójában ilyen nincs!
És ezzel vége is (lenne) a cikknek, de azért röviden járjuk ezt körbe, hogy egyértelmű legyen. A legtöbb termék körülöttünk nem évül, vagy romlik el olyan hamar, mint ahogy azt a gyártók szeretnék.

Ám gazdasági növekedésre van szükség, tehát be kell építeni az elévülést, a hibák megjelenését. Tehát az izzók kiégnek, az autók alkatrészei elkopnak és sorolhatnánk még.

És máris jöhet az új, a jobb, a következő modell.
De mi a helyzet a szoftverekkel? Az a helyzet, hogy egy szoftver nem tud elévülni, hacsak bele nem épít valaki pár olyan hibát, mely csak egy adott idő után bukkan fel.

Tehát ezzel normális esetben nem kell számolnunk. Ha a szoftvert bevezettük, akkor akár 10 év múlva is használhatjuk, ha közben kisebb-nagyobb ráncfelvarrásokat eszközöltünk benne időről-időre. Ez utóbbi, igen fontos, mert enélkül működni ugyan fog a program, de elavul és lemaradhatunk a versenytársunk által kínált – adott esetben jobb és modernebb szoftver nyújtotta – szolgáltatásokhoz képest.

Tehát aggódni nem kell, egyedi ERP-t szolgáltató partnerünknek most is van olyan ügyfele, aki a 10 éves fennállása óta használja az ERP rendszerét és folyamatosan megy a finomhangolás, javítás, fejlesztés, hogy felvegye a versenyt a modern ügyfél elvárásokkal. Eddig sikerrel. Olyan ügyfelük is van, aki 9 éve dolgozik az általuk bevezetett rendszerrel és csupán az aktuális pályázati lehetőségeknek köszönhetően döntött úgy, hogy akkor cseréljék modernebbre a szoftverét, amúgy nem lenne kötelező.