1. Igazítsa a szoftvereket a szükségleteihez

A fejlettebb alkalmazások gyakran többféle módon is használhatóak. A saját vállalkozása igényeinek és munkafolyamatainak megértése pedig segít a legtöbbet kihozni az eszközökből. Néha csavargatni kell a beállításokon, hogy az eszköz a lehető legjobban illeszkedjen a csapata stílusához. Máskor szükség lehet arra, hogy egy alkalmazást más célra használjon, mint amire eredetileg szánták. Ami fontos, hogy az applikációt igazítsuk az Ön igényeihez.

2. Integráljon mindent

Ha arról van szó, hogyan használhatja ki az egyes szoftverekben és applikációkban rejlő lehetőségeket a legjobban, akkor az egyszerű válasz: kapcsolja össze őket. Minél több feladatot automatizál, minél jobban csökkenti a copy paste feladatok számát, annál hatékonyabb lesz a csapatában a munkavégzés.

Például kössön össze egy spreadsheet-et egy CRM rendszerrel, majd kapcsoljon hozzá egy e-mail marketing alkalmazást és máris kész a saját marketing automatizálási munkafolyamata, új szoftver vásárlása nélkül.

Az automatizálás és a különböző pénzügyi- marketing- és termelés irányító rendszerek összekapcsolása segíthet a csapatának több feladatot, rövidebb idő alatt elvégezni.

3. Kerüljön mindenki közös nevezőre

Ha a csapat nem hajlandó használni az új alkalmazást, nincs értelme implementálni. Az elfogadás egy kritikus pont a vállalatirányítási rendszerek bevezetésekor.

Tehát nem elég egy jó szoftvert megtalálni, arról is meg kell győződni, hogy minden csapattag használni is fogja.

4. Kommunikáció, kommunikáció, kommunikáció

Talán ugyan azt a vállalat irányítási rendszert használja, mint mindenki más, de ugyan úgy is használja?

Kommunikáljon a csapatával a szoftverválasztással kapcsolatban is. Mondja el nekik, hogy miért választotta az adott alkalmazást, milyen probléma megoldására szánja, és mutassa meg hogyan használhatják hatékonyan a munkájukban. Érdemes az alkalmazásról belső dokumentációt készíteni, majd ez alapján felkészítő képzést tartani  a megfelelő használatról.

5. Ossza meg tapasztalatait

A megfelelő szoftver kiválasztása nehéz, időigényes folyamat, amely számtalan munkaórát vesz igénybe. Legyen szó a kutatásról, a demo verzió kipróbálásáról, vagy a hibák kiértékeléséről, hiszen némi hiba elkerülhetetlen.

Ezért ossza meg tapasztalatait és objektív visszajelzéseit a vállalatirányítási eszközökkel kapcsolatban – akár itt a SalvadorSystem oldalán, akár a barátok körében.