Kik vagyunk mi és miért szeretünk cégeladással foglalkozni? Miért bíznak meg bennünket cégeladással?  

Senior vállalkozásfejlesztő és befektetés közvetítő, tanácsadó csapatként end-to-end cégeladásokat és fúziókat menedzselünk.

Pontosan tudjuk, hogy minden cégeladás mögött egy egyedi és megismételhetetlen emberi történet áll. A tulajdonos(ok)é. Az ő történetének, egy fontos életszakaszának lezárásában szeretünk és tudunk részesek, társak lenni.

Tapasztalattal bírunk 1M – 100M EUR forgalmú vállalatok értékelésében, azok üzleti lehetőségének feltárásában és a sikeres eladást segítő változtatások támogatásában.

Széleskörű kapcsolatrendszerrel rendelkezünk pénzügyi befektetőkkel és privát tőke tulajdonosokkal, valamint olyan szakmai befektetőkkel vagyunk kapcsolatban itthon és világszerte, akik az üzleti növekedés egyik legfontosabb pontjának a felvásárlásokat tartják.

 

Hogyan dolgozunk, mi a cégeladás folyamatának főbb lépései?

 

 

 1. Bemutatkozás és ismerkedés: Találkozunk, hogy jobban megismerjük és megértsük a céged által képviselt értékeket. Egy őszinte beszélgetés során szeretnénk megérteni, hogy miért van szükséged tőkebevonásra vagy miért akarod eladni a céged. Fontos tudnunk, hogy milyen az ideális közvetített vevő vagy befektető számodra.

 2. Szerződés az 1. fázisra: Ha sikerült elnyernünk a bizalmadat, megkezdjük a közös munkát és leszerződünk.

 3. Készítünk egy cégátvilágítást és értékbecslést.

 4. Veled közösen összeállítunk egy cselekvési tervet, amellyel felkészítünk a potenciális vevő típusra.

 5. Szerződés a 2. fázisra: A cselekvési tervet segítünk végrehajtani és eközben felkutatjuk és előszűrjük a potenciális vevőket, így neked már csak azon vevőkkel kell találkozni, aki valóban megfelel a közösen felállított kritériumoknak és csak nekik áruljuk el a céged nevét.

 6. Veled közösen megkezdjük a tárgyalásokat a potenciális vevőkkel és ha tényleg illeszkedik a két fél, akkor egy szándéknyilatkozat aláírását követően mélyebb betekintést adunk a vállalkozás életébe.

 7. Menedzseljük az adatszoba felállítását és a felmerülő kérdések professzionális megválaszolását a vevő részére.

 8. A cég adás-vételét vagy befektetés létrejöttével zárjuk a 2. fázist.

 9. Bónusz: szükség esetén itt nem állunk meg, a megvásárolt/befektetett cég reorganizációs és integrációs folyamataiban is részt veszünk, mint a projekt 3. fázisa, ezzel garantálva a sikeres átmenetet és esetlegesen felmerülő utolsó kifizetési kör sikeres megvalósulását.

 

Jelenleg az alábbi profilú cégek eladását menedzseljük:

 • Biztosítás és közmű szolgáltatás értékesítő technológiai szolgáltató

 • továbbiak egyeztetés alatt

Gyakran előforduló kérdések:

Nekem is érdemes lenne a cégem eladásán gondolkodni?

Mint azt a bemutatkozónk elején is írtuk, pontosan tudjuk, hogy minden cégeladás mögött egy egyedi és megismételhetetlen emberi történet áll. A tulajdonos(ok)é. A tapasztalunk egyértelműen azt mutatja, hogy mindig valamilyen személyes motiváció áll a cégeladások háttérben. Imposztor szindróma (folyton megkérdőjelezi önmagától, hogy valóban megérdemli-e mindazt, amit elért), bizalmi válság, magánéleti és/vagy egészségügyi problémák, megújulási képtelenség, más témakörben tud kiteljesedni vagy éppen most jött el az ideje a nyugdíjba vonulásnak.

Mennyibe kerül egy sikeres cég értékesítés?

Minden cég más és más mennyiségű időt és energiát igényel, ezért minden esetben felmérjük a vállalkozásban rejlő lehetőségeket és kockázatokat a személyes találkozó és háttér elemzések révén, majd ezt követően adunk ajánlatot. Alapvetően sikerdíjas konstrukcióban dolgozunk.

 

Milyen gyorsan lehet egy befektetést vagy egy teljes értékesítést végrehajtani?

Mi azokra az üzletekre fókuszálunk, amelyeket 3-9 hónap között végre lehet hajtani.

 

Milyen garanciákat tudtok adni a sikeres értékesítésre/befektetésre?

Több tényezőn is múlik, hogy végül az ület létrejön. Tapasztalatunk alapján azok működnek a legjobban, amikor a vállalkozás tulajdonos tisztában van az értékeivel és hiányosságaival, továbbá hajlandó együttműködni és tenni a közös sikerért.

Mi az a Business Staging?

Egy olyan üzletfejlesztési folyamat, aminek az a célja, hogy a vállalkozás üzleti mutatói, fizikai megjelenése és piaci ismertsége optimális költségek mellett egy „szexibb” állapotba kerüljön, azaz a folyamat hasonlít egy lakás eladás előtti fotózásra, amikor mindent rendbe teszünk.

 

Mi a teendő, ha nem tudok eléggé angolul, de mégis lenne egy külföldi vevő?

Semmi baj, segítünk. Szakembereink mélyen megismerik a folyamatokat, embereket és rendszereket, ezért képesek a megfelelő színvonalon az üzlet véghezvitelére.

 

Mikor kell fizetni?

A projekt egyes fázisaiban folyamatosan elszámolunk, így mindkét fél motivált és kiszámítható.

 

Mi történik, ha van egy vevőm vagy egy megvásárolandó cégem, de nem tudom, hogy érdemes az eladási/befektetési folyamatot biztonságosan végigvinni?

Igen, több kockázat is rejlik egy ilyen folyamatban, ilyenkor is nyugodtan keress meg és megnézzük, hogy tudunk segíteni.

 

Mikor érdemes egy céget eladni?

Minden olyan esetben, amikor úgy érzed, hogy elég volt és ideje lenne kiszállni. Lehet, hogy a cégeden még kell egy kicsit javítani, hogy jobb árat kapjál érte, de ez mindig csak rajtad múlik.

 

Milyen céget érdemes megvenni?

Nem csak olyat, ami rendben van, mert több út is van ahhoz, hogy az értékek megfelelő helyre kerüljenek, míg a problémás részeket le lehet választani. Persze aki gondtalan befektetésre vágyik, annak nagyon körbe kell járni, de ebben is szívesen segítünk.

 

Felmerült benned is a cégeladás gondolata vagy az egyik legjövedelmezőbb befektetési formát, a cégvásárlást keresed?

Lépj velünk kapcsolatba! -> KAPCSOLAT